Student Area

Ακαδημία

Συχνές ερωτήσεις

1) Πρέπει να έχω πτητική εμπειρία?

Όχι, περισσότεροι μαθητές δεν έχουν εμπειρία στην εκπαίδευση αεροπλάνων ή ελικοπτέρων.

2) Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνω?

Πρώτον, σας συνιστούμε να κάνετε μία εισαγωγική πτήση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάρετε το υλικό εκμάθησης και να κλείσετε ένα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις.

3) Τί είναι η εισαγωγική πτήση?

Η εισαγωγική πτήση θα σας δώσει την ευκαιρία να πιλοτάρετε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο για πρώτη φορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θέλετε πραγματικά θέλετε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση και θα σας δώσει μια βάση γνώσεων για τα μαθήματα εδάφους.

4) Ποιο είναι το υλικό εκμάθησης?

Το πακέτο εκμάθησης περιλαμβάνει βιβλία, χάρτες, έναν υπολογιστή πτήσης και πολύ περισσότερο υλικό για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πάρετε τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να περάσετε τις γραπτές εξετάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να γίνετε επαγγελματίας πιλότος θα λάβετε ένα DVD για χρήση στον υπολογιστή σας, καθώς η εκπαίδευση γίνεται με τη μέθοδο CBT (Computer Based Training). Αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευση γίνεται με ανεπτυγμένο τεχνικά λογισμικό και με όλες τις απαραίτητες παρουσιάσεις. Επιπλέον θα μπορείτε να υποβάλετε τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και των test σας on line. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης εδάφους είναι η πιο σύγχρονη και δοκιμασμένη σε όλο τον κόσμο.

5) Τι είναι οι Ιατρικές εξετάσεις Αεροπορίας?

Η ΥΠΑ απαιτεί από τους πιλότους να κάνουν τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Αυτές είναι ουσιαστικά μια εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε σε έναν γιατρό ο οποίος είναι πιστοποιημένος από την ΥΠΑ ως εξεταστής Αεροπορικής Ιατρικής. Για την αρχική έκδοση του ιατρικού πιστοποιητικού θα πρέπει επισκεφθείτε ένα πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και στο τέλος της εξέτασης θα λάβετε το πιστοποιητικό. Η ανανέωση του πιστοποιητικού γίνεται από πιστοποιημένους ιατρικούς εξεταστές κάθε 12-60 μήνες, ανάλογα με την ηλικία του πιλότου και την κατηγορία του πιστοποιητικού, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τον τύπο της άδειας (ιδιωτικές, εμπορικές κλπ).

6) Πρέπει να έχω τέλεια όραση?

Όχι, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε όραση η οποία μπορεί να διορθωθεί με την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής.

7) Τi πρέπει να κάνω για να εγγραφώ στην Superior Air?

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία της εγγραφής. Θα αποφασίσουμε από κοινού ποια μέθοδος σας ταιριάζει περισσότερο και στη συνέχεια θα κάνετε ένα αρχικό test. Μετά από αυτό θα συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής και θα ανοίξουμε ένα μητρώο εκπαίδευσης για εσάς. Αυτό είναι όλο!

8) Τι τύπους αεροπλάνων θα μπορώ να πετάξω αφού πάρω την άδειά μου?

Όταν θα πάρετε την άδειά σας, θα μπορείτε να πετάξετε με μονοκινητήρια αεροπλάνα με βάρος κάτω των 5.700 κιλών. Μπορείτε επίσης να πάρετε το multi class rating ώστε να έχετε την δυνατότητα να πετάξετε με δικινητήρια μέγιστου βάρους 5.700 κιλών. Όσον αφορά τους τύπους ελικοπτέρων προσφέρουμε εκπαίδευση σε Robinson 22. Στην συνέχεια μπορείτε να πάρετε type rating σε Robinson 44 καθώς και ratings άλλων τύπων όπως το EC120 Colibri Κατόπιν αιτήματος. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο όριο στα type ratings που μπορούμε να σας προσφέρουμε σε αεροπλάνα και ελικόπτερα.

9) Πρέπει να πάρω πρώτα την ερασιτεχνική άδεια χειριστή πριν πάρω την επαγγελματική άδεια?

Όχι. Υπάρχουν μερικά οφέλη εάν πάρετε την ερασιτεχνική άδεια πρώτα αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν την απλούστερη και φτηνότερη λύση παίρνοντας την επαγγελματική άδεια κατευθείαν. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να παρέχουμε τόσο modular και integrated εκπαίδευση.

10) Θα με βοηθήσει εάν έχω ήδη άδεια χειριστή αεροπλάνου ή ελικοπτέρου

Ναι, υπάρχει κάποιο μικρό πλεονέκτημα σε κάποιον πιλότο που ήδη έχει άδεια και μειώνεται λίγο το κόστος εκπαίδευσης.

11) Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να πάρω την άδεια πιλότου?

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για ερασιτεχνική άδεια στην ηλικία των 16 και να την έχετε πάρει στα 17. Την εκπαίδευση για επαγγελματική άδεια μπορεί κάποιος να την αρχίσει στην ηλικία των 17 και να την έχει πάρει στα 18.

12) Είμαι πολύ μεγάλος για να βρω δουλειά ως επαγγελματίας πιλότος?

Η σύντομη απάντηση είναι απολύτως όχι. Πολλές εταιρίες προτιμούν να αναθέτουν τα αεροσκάφη τους σε πιλότους οι οποίοι έχουν κάποια εμπειρία ζωής. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν συνήθως ένα όριο ηλικίας όσον αφορά την πρόσληψη πιλότων χωρίς προηγούμενη εμπειρία και αυτό είναι στην ηλικία των 34 ετών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δουλέψετε για μία πιο μικρή αεροπορική εταιρία και με τον καιρό και την δουλειά σας να βρείτε εργασία σε μία μεγαλύτερη εταιρία ως πιλότος ή εκπαιδευτής μέχρι να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία και ένα καλύτερο βιογραφικό.

13) Είμαι πολύ βαρύς για να αρχίσω εκπαίδευση μαζί σας?

Το Cessna 172 έχει όριο βάρους κοντά στα 150 κιλά. Τo Robinson 22 έχει ένα όριο στα 108 κιλά και το Robinson 44 όριο στα 136 κιλά.

14) Πόσο εύκολα μπορώ να βρω εργασία μετά την αποφοίτησή μου? Οι απόφοιτοί σας έχουν βρει εργασία κατόπιν της ολοκλήρωσης των σπουδών τους?

Όλοι οι απόφοιτοί μας εργάζονται σε μεγάλες Αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εξαιρετικά σχόλια από τους προισταμένους τους για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους.

15) Πόσο διαρκεί η εκπαίδευση μέχρι να ολοκληρωθεί?

Η ερασιτεχνική άδεια πιλότου μπορεί να ληφθεί σε λιγότερο από 6 μήνες. Η εκπαίδευση για την επαγγελματική άδεια μπορεί να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

16) Μπορώ να εργάζομαι και να δουλεύω ταυτόχρονα?

Φυσικά. Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άνθρωποι πρέπει να εργάζονται ώστε να πληρώνουν για την εκπαίδευσή τους. Γι’ αυτό τον λόγο προσφέρουμε εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως όσον αφορά την εκπαίδευση εδάφους και όσον αφορά την εκπαίδευση αέρος, μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά εκπαίδευσής σας σύμφωνα με το επαγγελματικό σας χρονοδιάγραμμα.

17) Ποιες ώρες είναι ανοικτή η Σχολή?

Είμαστε ανοικτά 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 8 το πρωί μέχρι την δύση του Ηλίου!

18) Πότε αρχίζει η εκπαίδευση?

Ο κάθε σπουδαστής εκπαιδεύεται ατομικά, οπότε δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων. Αυτό που είναι σταθερό είναι το πρόγραμμα των μαθημάτων εδάφους (groundschool) που ξεκινάει κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε integrated εκπαίδευση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η εκπαίδευση εδάφους εξ’ αποστάσεως μπορεί να αρχίσει από αύριο!

19) Χρειάζεστε όλο το ποσό των διδάκτρων στην αρχή?

Φυσικά και όχι. Σε αντίθεση με τις περισσότερες σχολές πιλότων, είστε σε θέση να πληρώσετε είτε σε 3 ισόποσες δόσεις, ή σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις. Ο λογαριασμός σας θα χρεώνεται κάθε φορά που θα πετάτε και το μόνο πράγμα που δεν επιτρέπεται είναι να πετάξετε με ανεπαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό σας. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται!

20) Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρηματοδότησης της εκπαίδευσής μου?

Μπορείτε να ζητήσετε από μία τράπεζα ένα φοιτητικό δάνειο και να αποφασίσετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς. Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με οποιοδήποτε έγγραφο από την σχολή μας μπορεί να χρειαστείτε.

21) Υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια και διαμερίσματα?

Φυσικά. Έχουμε 4 όμορφα διαμερίσματα στην πόλη των Μεγάρων, μόλις 8 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο όπου βρίσκεται η σχολή μας. Παρέχουμε διαφορετικούς τύπους διαμερισμάτων, από μικρά για 1 άτομο μέχρι μεγαλύτερα με 2 κρεβατοκάμαρες για περισσότερα άτομα. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν μεταφορά από και προς την σχολή με την χρήση των ευταιρικών van και αυτοκινήτων μας. Η Αθήνα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακριά με το τραίνο ή με αυτοκίνητο.

22) Προσλαμβάνετε τους σπουδαστές σας ώς πιλότους?

Πολλοί σπουδαστές μας ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Superior Air ως εκπαιδευτές ή συγκυβερνήτες! Αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να δοθεί σε ταλαντούχους πιλότους με μικρή πτητική εμπειρία που θα ήθελαν να εργαστούν σε ένα πολύ όμορφο και ποικιλόμορφο περιβάλλον το οποίο θα τους προσφέρει κάθε είδους πτητικές εργασίες που θα μπορούσαν να φανταστούν.

23) Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό σπουδαστών που μπορούν να εκπαιδευτούν στην εταιρία σας?

Όχι. Χρησιμοποιούμε αρκετά αεροσκάφη ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των σπουδαστών μας και ο στόλος συνεχώς αυξάνεται. Επιπλέον έχουμε πολλούς εκπαιδευτές και όπως διαβάσετε πιο πριν, εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε. Το μόνο όριο που καθορίζουμε είναι ο αριθμός των 8 σπουδαστών στην ίδια τάξη μαθημάτων εδάφους ώστε να διασφαλίζουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, απλά κάνουμε τα μαθήματα σε “βάρδιες” για να εξασφαλίσουμε ότι ένας λογικός αριθμός σπουδαστών θα είναι κάθε φορά στην ίδια τάξη.

Air Charter Services - Flight Academy
Address :
12, Minoas St.,
Megara,
19100
Tel : +302296772018
Email : info@superior-air.gr