Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι από τα τέλη Δεκέμβρη η εταιρεία μας εισήγαγε την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου αεροσκαφών (techlog).

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι από τα τέλη Δεκέμβρη η εταιρεία μας εισήγαγε την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου αεροσκαφών (techlog).
Το ηλεκτρονικού μητρώο αεροσκαφών μας δίνει την δυνατότητα να καταγράφουμε τα δεδομένα της πτήσης μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, αποφεύγοντας την χρήση χαρτιού .Η εφαρμογή είναι ειδικά σχεδιασμένη και δοκιμασμένη από τη Superior Air και ύστερα από μεγάλο διάστημα δοκιμών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ,είναι πλέον εγκεκριμένη και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα.
Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό και ποια είναι τα πλεονεκτήματα?
Πρώτα από όλα αποφεύγεται η χρονοβόρα συμπλήρωση του μητρώου αεροσκαφών ύστερα από κάθε πτήση ,αλλά και τυχόν λάθη τα οποία μπορούν να προκληθούν λόγω πίεσης χρόνου, κούρασης και πολυπλοκότητας της διαδικασίας.
Έχει παρατηρηθεί ότι με την χρήση του ηλεκτρονικού μητρώου αεροσκαφών μειώσαμε τον χρόνο συμπλήρωσης του από τα 4-5 λεπτά στα 2 , όπως επίσης και το ποσοστό λαθών κατά τουλάχιστον 80%.
Επιπλέον, όλα τα δεδομένα των πτήσεων γίνονται αυτόματα διαθέσιμα σε όλα τα τμήματα της εταιρείας μας, αφού πρόκειται για διαδικτυακή εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα το τμήμα συντήρησης μπορεί να έχει όλα τα δεδομένα της πτήσης σε μια πραγματική βάση χρόνου και έτσι μπορεί να προγραμματίσει τις διαδικασίες συντήρησης έγκαιρα ,διευκολύνοντας την συνεργασία μεταξύ των τμημάτων.
Η ακριβής εικόνα των πτητικών ωρών που απομένουν σε κάθε αεροσκάφος πριν ξεκινήσει την διαδικασία συντήρησης του είναι πολύ σημαντική ακόμα και για το τμήμα πωλήσεων ,καθώς κατά τους θερινούς μήνες τα αεροσκάφη μας βρίσκονται σε 4 διαφορετικές βάσεις μακριά από την έδρα συντήρησης τους.
Ένα άλλο όφελος της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η οικονομία, αφού μόνο για το έτος 2017 θα εξοικονομήσουμε 36.000 σελίδες χαρτιού. Επίσης όλα τα αρχεία τηρούνται πλέον ηλεκτρονικά και φυσικά η λύση αυτή είναι φιλική προς το περιβάλλον.
Η Superior Air είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα και ανάμεσα σε ελάχιστες στον κόσμο που έχουν πάρει έγκριση για την χρήση τέτοιας εφαρμογής. Ύστερα από τον χρονοβόρο και πολύπλοκο σχεδιασμό και τις δοκιμές που απαιτήθηκαν , καταλαβαίνουμε γιατί δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί από όλες τις εταιρείες και είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας και το τελικό αποτέλεσμα.

Request A Quote