Προσκυνηματικός Τουρισμός

Home > Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

Στην Φολέγανδρο τα τρία μικρά χωριά,Καραβοστάση (το λιμάνι),Χώρα, Άνω Μεριά και η παραλία της Αγκάλης συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Αυτό που διακρίνει αμέσως ο επισκέπτης όταν φτάνει στο νησί είναι οι ατέλειωτες σειρές της “ξερολιθιάς”, τείχη που έχουν ανεγερθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων από τους κατοίκους για τη δημιουργία βαθμίδων στην ηλιόλουστη πλαγιά του εδάφους ώστε να είναι σε θέση να καλλιεργήσουν σιτηρά.
Η Χώρα, κλειστή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, έχει ένα μοναδικό «κέντρο» με τρείς πλατείες στην σειρά με δέντρα, όπου κάτω από την σκιά τους μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή φαγητό σε μια ήσυχη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Από το απαλό αεράκι που διέρχεται από τα στενά, μπορεί να νιώσετε το άρωμα των δέντρων της λεμονιάς ή του εξαιρετικού ψωμιού. Μπουκαμβίλιες και ιβίσκοι χρωματίζουν τα μικρά ξύλινα μπαλκόνια γύρω από το Κάστρο (ΧΙΙΙ αιώνας).
Η εκκλησία της Παναγίας, στην κορυφή του λόφου, προσφέρεται για μια ωραία βόλτα και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα την Χώρα. Επίσης, η περιοχή του Κάστρου, ένα μικρό φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς το 1210-ένα μικρό χωριό μέσα στη Χώρα, θα σας ταξιδέψει πίσω στο Μεσαίωνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Φολέγανδρο: http://www.folegandros.com/nisi.asp

Ζητήστε μια προσφορά!

Request A Quote