Μονοκινητήριο ή δικινητήριο ελικόπτερο για πτήσεις πάνω από την θάλασσα;

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και συγκεκριμένα στις νότιες Κυκλάδες. Η έκτασή της είναι 32 τετ.χιλ. και έχει περίπου 700 μόνιμους κατοίκους. Η Φολέγανδρος είναι ένας προορισμός ο οποίος τις τελευταίες 2 δεκαετίες έχει γνωρίσει μία ήπια τουριστική ανάπτυξη χωρίς να επηρεάσει το κλίμα της ηρεμίας και της ξεγνοιασιάς που αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης όταν θα φτάσει στο νησί. Στην Φολέγανδρο μπορείτε να αφεθείτε στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ορατό σχεδόν από κάθε σημείο του νησιού λόγω της μορφολογίας του.

Αξιοθέατα

Η Χώρα που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο καθώς τα λευκά πλακόστρωτα σοκάκια, οι πλατείες και η θέα του κάστρου αποτελούν έναν συνδυασμό που θα σας μαγέψει. Η διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών απαγορεύεται. Το Κάστρο είναι ένα παλαιό κομμάτι της χώρας, ένας μεσαιωνικός οικισμός που εξακολουθεί να κατοικείται. Η Παναγία, η μεγαλύτερη εκκλησία της Φολέγανδρου η οποία θεωρείται το σήμα κατατεθέν του νησιού. Ο Καραβοστάσης, το γραφικό λιμάνι του νησιού όπου ο επισκέτης μπορεί να κάνει μπάνιο ή να δοκιμάσει φρέσκο ψάρι σε μία από τις πολλές ταβέρνες του. Τα μονοπάτια για τα οποία η Φολέγανδρος είναι διάσημη. Θα βρείτε έναν μεγάλο αριθμό από μονοπάτια ξεκινώντας από την Χώρα μέχρι την Άνω Μεριά, τον Καραβοστάση και τον Άγιο Νικόλαο.

Παραλίες

Καραβοστάσης, η παραλία του λιμανιού με μπάρ, ξενοδοχεία και ταβέρνες σε όλο το μήκος της. Λατινάκι – Πουντάκι – Βιτσέντζου. Μικρές συνεχιζόμενες πανέμορφες παραλίες στον δρόμο προς το Λιβάδι. Αγκάλη ίσως η πιο όμορφη παραλία του νησιού με καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο. Το Λιβάδι όπου υπάρχει και το κάμπινγκ του νησιού. Υπάρχουν και  πολλές άλλες παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι.

Διασκέδαση

Το ύφος της διασκέδασης στην Φολέγανδρο είναι πιό ήπιο από άλλους προορισμούς. Το βράδυ οι πλατείες και τα σοκάκια γεμίζουν από κόσμο, όπως και τα εστιατόρια και οι ταβέρνες. Τα μπαρ του Καραβοστάση είναι άλλη μία επιλογή για ένα ήρεμο ποτό δίπλα στην θάλασσα.

Στην Φολέγανδρο δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Η πρόσβαση γίνεται από το λιμάνι του Πειραιά. Με συμβατικά πλοία θα φτάσετε στην Φολέγανδρο μετά από 11 περίπου ώρες. Με ταχύπλοα σε 4 περίπου ώρες. Η Superior Air σας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Φολέγανδρο σε λιγότερο από μία ώρα από την Αθήνα.

Καλέστε μας τώρα για να σας πάμε σε έναν αγαπημένο προορισμό για αξέχαστες διακοπές.

 

Superior Air Logo - Transparent

Request A Quote