Μονοκινητήριο ή δικινητήριο ελικόπτερο για πτήσεις πάνω από την θάλασσα;

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ.
Στα κουφονήσια περιλαμβάνεται και το νησί Κέρος, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά. Η έκταση των νησιών συνολικά είναι 26 τετ.χιλ. και ο πληθυσμός τους περίπου 370 κάτοικοι.

Κύρια και αποκλειστική ενασχόληση των κατοίκων αποτελεί η αλιεία γεγονός που μετατρέπει το νησί σε ένα γνήσιο ψαροχώρι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σε αφθονία ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Φτάνοντας στο νησί, ο λευκός ανεμόμυλος  δεσπόζει στα αριστερά του λιμανιού, ενώ πιο πάνω βρίσκεται η χώρα, ένα πρότυπο κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Οι υπέροχες παραλίες των νησιών, όλες σχεδόν αμμώδεις, συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα που θα συναντήσετε στα Κουφονήσια.

Παραλίες

Τα Κουφονήσια, παρά το γεγονός ότι έχουν μικρή έκταση, προσφέρουν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα.
Ο Φοίνικας (γνωστός και Χαροκόπου), είναι μια χρυσή αμμουδιά με κυανά νερα που προτιμάται κυρίως από τις οικογένειες.
Μετά θα βρείτε την παραλία Φανού, με παρόμοια χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλανά νερά. Βορειοανατολικά στο Άνω Κουφονήσι είναι το Πορί, μια μεγάλη χρυσή αμμουδιά, αλλά και μία από τις πιό όμορφες παραλίες των Κυκλάδων ιδανική για wind surfing. Στα Κουφονήσια θα βρείτε έναν μεγάλο αριθμό παραλιών για κάθε γούστο.

Διασκέδαση

Οι διακοπές στα Κουφονήσια θεωρούνται ως «εναλλακτικός τουρισμός» αλλά υπάρχουν αρκετά μπαράκια και καφετέριες όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ. Όσον αφορά του λάτρεις του φαγητού, θα βρουν έναν μεγάλο αριθμό από ταβερνάκια με γεύσεις κυρίως θαλασσινές αλλά και άλλες πατροπαράδοτες γεύσεις όπως το κατσικάκι και η μυζήθρα.

Μπορείτε να φτάσετε τα Κουφονήσια από το λιμάνι του Πειραιά, ένα ταξίδι 8 περίπου ωρών.

Η Superior Air σας προσφέρει αυτο το ταξίδι σε μία περίπου ώρα από την Αθήνα. Απλώς επικοινωνήστε μαζί μας για μία πτήση σε αυτόν τον υπέροχο προορισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Kουφονήσια: http://www.greecewebtravel.com/small-cyclades-islands.html 

Κουφονήσια. Superior Air. ελικόπτερο για κουφονήσια

Request A Quote